Altijd gratis verzending

  Artikel is toegevoegd

  Krijg 20% korting!arrow_drop_up

  Je eerste tattoo: alle informatie op een rijtje

  • person Luca Galli
  • calendar_today
  • comment {0 reacties
  Je eerste tattoo

  Je eerste tattoo is super spannend, maar ook super leuk! Straks loop je eindelijk met dat stukje kunst op je lijf rond en hoor je bij de club met inked mensen. Omdat je natuurlijk later geen spijt van je tattoo wilt hebben en omdat je met een gerust gevoel de tattooshop in wilt stappen, hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet!

  Je eerste tattoo

  1. Mag het?

  Voordat je een tattoo gaat laten zetten, is het goed om te weten of het mag. In de meeste gevallen mag het gewoon, maar je leeftijd of je gezondheid kunnen een rol spelen. Wat betreft leeftijd is er officiële regelgeving. Deze regelgeving stelt dat kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet getatoeëerd worden. Vanaf die leeftijd tot 16 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of voogd. Een van je ouders moet ook aanwezig zijn, tijdens de tattoo sessie. Zichtbare tattoos, zoals tattoos op je handen, mogen dan nog niet worden gezet. Als je ouder bent dan 16 heb je geen toestemming meer nodig en mag elke plek getatoeëerd worden. Houd er alleen wel rekening mee dat veel shops een leeftijdsgrens van 18 hanteren. Check dit van tevoren dus goed. 

  Ook je gezondheid kan invloed hebben op het zetten van een tattoo. Wanneer een tattoo wordt gezet, wordt er een open wond gemaakt, die moet herstellen. Gebruik je bepaalde medicijnen, zoals bijvoorbeeld antistolling, dan kan het zijn dat je geen tattoo kunt zetten. Gebruik je dergelijke medicijnen, overleg dan vooraf goed met de arts. Daarnaast raadt de GGD bij de volgende situaties, een tattoo ten zeerste af: 

  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Diabetes
  • Chronische huidziekte
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Stollingsproblemen
  • Allergie voor metaal of inkt (die bij het tatoeëren gebruikt worden)

  Ook de plek kan bepalen zijn. De GGD raadt daarom af een tattoo te plaatsen op een plek die bestraald is, waar je plastische chirurgie hebt gehad, waar een litteken zit of waar de huid geïrriteerd is. 

  2. Denk er goed over na

  Dit advies is natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar we willen het toch nog even benoemen. Denk echt goed over je tattoo na. 70% van de Nederlanders heeft later spijt van een tattoo en je hoort liever bij de 30% die dit niet heeft. Denk bijvoorbeeld goed over de stijl en de tattoo na, bespreek je idee met vrienden en zoek bijvoorbeeld voorbeelden op Pinterest. Pas als je het echt zeker weet, ga je de tattoo zetten. 

  3. Test je tattoo uit 

  Goed over je tattoo nadenken, is misschien wel niet voldoende. Vooral omdat over een tattoo nadenken heel abstract is. Het is een beeld in je hoofd, maar hoe het er echt uitziet, weet je niet. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met een tijdelijke tattoo van InkParrot kun je namelijk gemakkelijk je eerste tattoo uittesten. Je kunt kiezen uit onze bestaande ontwerpen of een eigen afbeelding uploaden. Wij zetten dit voor je om in een tijdelijke tattoo. We sturen het binnen enkele dagen via de post naar je toe, inclusief uitleg over hoe je de tijdelijke tattoo kunt plaatsen. 

  We adviseren je een aantal formaten te kiezen, zodat je kunt spelen met de grootte, maar ook net zolang kunt testen tot je de juiste plek hebt gevonden. Je zult al snel merken of de tattoo en de plek naar wens zijn. Je krijgt dan echt een Wauw-gevoel. Heb je dit niet direct? Loop dan nog wat langer met de tattoo rond, overleg het met je vrienden en wacht even af of het gevoel nog verandert. Komt het gevoel niet? Wacht dan nog even met je eerste tattoo. Kies bijvoorbeeld een andere plek of ga voor een heel ander design. 

  Je eerste tattoo testen

  4. Vind de juiste shop 

  Heb je dat Wauw-gevoel te pakken? Dan ga je op zoek naar de juiste shop! Je kunt via Google zoeken of rondspeuren op instagram. Of kijk in dit overzicht van de overheid met alle tattooshops in Nederland met een vergunning

  Let tijdens het zoeken van de shop op een aantal dingen. Allereerst de stijl. Vaak is er op de site of op Instagram een portfolio beschikbaar van de tatoeëerder. Zoek net zolang door totdat je de tattooshop hebt gevonden met de stijl die bij jouw past. De ene shop is nu eenmaal meer gespecialiseerd in Fine Line tattoos en een andere meer in een Old School stijl. Neem dan contact op via de mail of via dm (vaak staat op de site of op het profiel van de shop aangegeven wat voorkeur heeft). Leg uit dat je graag een tattoo wil en dat je de stijl van deze shop goed vind passen. Voeg een foto van de tattoo die je in gedachten hebt bij. De tattooshop komt dan vanzelf bij je terug met beschikbaarheid en dergelijke. Je merkt gauw genoeg of je een goed gevoel krijgt bij de shop. Voelt het toch niet helemaal vertrouwd, zeg dan vriendelijk dat je nog even langer na wil denken. 

  Als je het fijn vindt, kun je in de mail prima aangeven dat het om je eerste tattoo gaat. Je kunt eventueel ook een aantal vragen stellen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de standaard designs en de artistieke vrijheid van de artiest? En hoe komen jullie samen tot het perfecte plaatje? Wat is de uiteindelijke prijs? Hoe lang gaat de tattoo ongeveer duren? De meeste tattooshops helpen je hier heel graag bij! 

  5. Afspraak

  Voelt het helemaal goed en vertrouwd? Bevestig dan je afspraak. Vaak doe je dit door middel van een aanbetaling. Dit is een klein gedeelte van de uiteindelijke prijs. Als je de aanbetaling hebt gedaan, kun je de afspraak in je agenda zetten en langzaamaan aftellen naar de dag van je eerste tattoo!

  6. Voorbereiding

  De dag zelf is natuurlijk ook super spannend! Je kunt vooraf de tattooshops om tips vragen over hoe je je het beste kunt voorbereiden. We hebben in dit artikel ook beschreven wat de beste voorbereiding op je tattoo is.

  Je eerste tattoo laten zetten

  Op deze manier ben je goed voorbereid op je eerste tattoo en stap je vol zelfvertrouwen de tattooshop binnen en je zult voor altijd blij zijn met je eerste tattoo!