Altijd gratis verzending

  Artikel is toegevoegd

  Krijg 20% korting!arrow_drop_up

  Alles over de voorbereiding voor een tattoo

  • person William van Tienen
  • calendar_today
  • comment {0 reacties
  Voorbereiding voor een tattoo

  Misschien droom je al lang van een tattoo, maar durf je niet zo goed, omdat je niet weet hoe het in z’n werk gaat. Of misschien heb je al een tattoo en voel je dat het tijd is voor de volgende, maar weet je even niet meer waar je vooraf ook alweer rekening mee moet houden. Omdat we je graag helpen om met een goed gevoel je tattoo te laten zetten, hebben we alle informatie over de voorbereiding van een tattoo op een rijtje gezet! 

  Voorbereiding tattoo

  Voorbereiding tattoo 

  De eerste voorbereiding voor een tattoo zit hem in hoe de tattoo eruit moet komen te zien en welke tatoeëerder hem gaat zetten. 

  1. Hoe vind je het perfecte plaatje?

  Als je dit artikel leest, zit je er waarschijnlijk al een tijdje aan te denken om een tattoo te nemen. Waarschijnlijk weet je ook wel een beetje wat voor tattoo je wil, maar helemaal zeker van je zaak ben je nog niet. Omdat een tattoo voor altijd op je lijf zal zitten, wil je dit natuurlijk wel graag zijn. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: tijdelijke tattoos. 

  Met behulp van een tijdelijke tattoo kun je zien of het plaatje dat je in gedachte hebt ook daadwerkelijk is wat je wil. Ook kun je zo een beetje spelen met verschillende groottes, andere designs en de juiste locatie. Hoe dat in zijn werk gaat? Simpel! 

  Eigen ontwerp

  Mocht je al een afbeelding in gedachte hebben, dan kun je je eigen ontwerp uploaden. Je kunt hier de juiste afmetingen bij zetten. Wij zetten de afbeelding voor je om in een tijdelijke tattoo. Deze sturen we via de post naar je op. Het pakketje dat je krijgt is inclusief uitleg over hoe je de tattoo kunt plaatsen. 

  Bestaande ontwerpen

  Heb je een nog niet helemaal een idee welke tattoo je zou willen? Neem dan een kijkje bij onze bestaande ontwerpen. Deze designs zijn beschikbaar in veel verschillende tattoo stijlen. Je weet vast al een beetje welke stijl bij jou past, maar mocht dit niet het geval zijn, lees dan nog even deze informatie over de verschillende tattoo stijlen. Heb je gevonden wat je zocht? Dan kun je de tattoo gemakkelijk via de site bestellen. Binnen enkele dagen ontvang je de tijdelijke tattoo thuis, inclusief uitleg over hoe je de tattoo kunt gebruiken. 

  Voordelen van testen

  Een groot voordeel van het testen van je tattoo is dat je op die manier veel minder kans hebt op spijt. Je hebt eerst een tijdje met de tattoo rond kunnen lopen zonder dat deze definitief is. Eigenlijk weet je al binnen een paar seconden of dit de tattoo is die je wil, maar als je een paar dagen met de tattoo rond hebt kunnen lopen, weet je het zeker. Vraag eventueel ook of een vriend/partner/familielid mee kan kijken. Zij kunnen goed met je meedenken.  

  2. Hoe vind je de juiste tatoeëerder?

  Nu je weet welk plaatje je wil, wil je natuurlijk de juiste tatoeëerder vinden voor jouw eerste of je volgende tattoo. Een makkelijke manier om er een te vinden, is door te googelen naar tattooshops bij jou in de buurt. Op de sites staan vaak een portfolio, zodat jij kunt zien of de stijl van de shop bij jouw past. Zo zoek je net zo lang tot je de juiste shop en/of tatoeëerder hebt gevonden. Een andere manier is zoeken via Instagram. Vrijwel alle tatoeëerders zetten dit kanaal in om hun werk te showen. Wees trouwens niet bang om wat verder van huis te zoeken. Je wil liever wat meer moeite doen en voor altijd blij zijn met je tattoo, dan een tattoo nemen bij de tatoeëerder om de hoek en daar later spijt van krijgen. 

  Tip: in een overzicht van de overheid, vind je alle tattooshops in Nederland met een vergunning. Zij voldoen aan de hygiëne richtlijnen die door het RIVM zijn gesteld. 

  3. Een afspraak maken

  Heb je een plaatje in gedachte en de juiste tatoeëerder gevonden? Dan is het tijd om een afspraak in te plannen! Dit is eigenlijk heel simpel. Op de site of op het instagramaccount van de tattooshop staat vaak goed aangegeven hoe je een afspraak kunt plannen. Vaak kan dit via een dm of via de mail. Je geeft in je berichtje aan door wie je graag de tattoo wil laten zetten en stuurt een foto van de tattoo mee. Daarna krijg je vanzelf reactie met beschikbare data. Nu staat je afspraak echt gepland!

  Tijdens het maken van de afspraak is het trouwens fijn om alvast je wensen goed door te nemen. Bespreek bijvoorbeeld of de tattoo precies zoals het plaatje moet zijn of of de tatoeëerder de vrijheid heeft om het naar zijn of haar hand om te zetten. Als je voor de laatste optie gaat, vraag dan of je de schets vooraf al kunt zien. Zo voorkom je teveel druk om te beslissen op d-day. Wees niet bang om tegen de tatoeëerder te zeggen als je het nog niet 100% perfect vindt. Hij of zij steekt er liever wat meer werk in, dan dat jij naar huis gaat met een tattoo die niet helemaal naar wens is.  

  Tattoo zetten voorbereiding

  Een tijdje later is het moment daar, jij gaat je eerste of een nieuwe tattoo laten zetten! Voor het tattoo zetten kun je ook voorbereidingen treffen. Die zetten we nu op een rijtje. 

  Tattoo voorbereiding

  1. Wees nuchter

  Ga altijd nuchter naar de tattoo sessie. Alcohol heeft namelijk een negatief effect op de bloedstolling tijdens het tatoeëren. Het kan zelfs gebeuren dat de inkt weglekt uit de huid en dat kan er weer voor zorgen dat de tattoo er een beetje vaal en niet strak uit komt te zien. Pijnstillers en marihuana hebben ook een negatief effect. 

  2. Eet vooraf 

  Het zetten van een tattoo vraagt best wat van je lichaam. Om je de hele sessie goed te blijven voelen, is het slim om vooraf genoeg te eten. Neem voor een lange sessie ook iets te eten mee, het liefst iets zouts. Op die manier houd je jezelf de hele dag fit. 

  3. Bespreek je wensen nog eens door

  Tijdens het maken van de afspraak, heb je natuurlijk je wensen al kenbaar gemaakt, maar het is verstandig deze voordat de sessie begint nog eens met de tatoeëerder door te nemen. Bekijk het ontwerp nog eens goed, neem de kleurkeuzes door, overleg over de artistieke vrijheid van de artiest en neem genoeg tijd voor het plaatsen van de tattoo. Vooral wanneer de tatoeëerder met een stencil werkt, heb je de mogelijkheid net zolang te zoeken naar de juiste plaatsing totdat je echt helemaal tevreden bent. 

  4. Geef de tatoeëerder de leiding

  De tatoeëerder heeft al vele tattoos gezet en weet precies hoe het zetten van een tattoo in zijn werk gaat. Geef hem of haar daarom de leiding in het proces. Ze weten precies welke houding je het beste aan kunt nemen voor het zetten van de tattoo en zorgen er ook voor dat de plek goed werkbaar is. Ze zorgden er bijvoorbeeld voor dat de plek geschoren is en dat de huid goed wordt schoongemaakt. Laat dat scheren ook echt aan hen over. Doe je dit thuis al, dan kunnen bultjes ontstaan die het plaatsen van de tattoo moeilijker maken. 

  5. Doe rustig aan

  Omdat een tattoo sessie echt wel wat van je lijf vraagt, is het slim om de dag van de tattoo lekker rustig aan te doen. Vooral wanneer je een lange sessie gepland hebt staan, is dit aan te raden. Sla het sporten een dagje over, neem een dagje vrij van werk en slaap wat langer uit. Zo kom je uitgerust in de tattooshop aan. Ook na afloop doe je het beste rustig aan. Rijd niet zelf naar huis als het een sessie was van meer dan vier uur, plan the day after nog een dagje vrij en wacht ongeveer drie dagen met zwaardere kracht- en cardiotrainingen. Ga tijdens het chillen trouwens niet in de zon zitten. Je bovenste huidlaag moet in ieder geval twee tot vier weken herstellen. Ga je wel in de zon zitten en verbrand je? Dan kan dat negatieve invloed hebben op je tattoo. 

  6. Nazorg

  Naast dat je beter niet in de zon kunt gaan zitten, moet je je huid ook goed verzorgen. Volg hierin ook het advies van de tatoeëerder. Vaak wordt de tattoo afgeplakt met een speciale tattoofolie. Deze beschermt de wond (want in feite is een tattoo dat), maar laat je huid wel ademen. Ook krijg je advies over het schoonmaken van de tattoo en het verzorgen van de tattoo met de juiste crème. De producten die worden geadviseerd zijn gewoon te koop bij de drogist. 

  Tijdens de voorbereiding van de tattoo zijn er dus best een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, net als tijdens de nazorg. Als je deze voorbereiding en nazorg goed doet, zul je met een gerust hart de tattooshop binnen stappen en naar huis gaan met een tattoo waar je blij mee bent en die er goed uit blijft zien! 

  tattoo voorbereiding, tattooshop kiezen

  Mocht je vragen hebben of ergens niet helemaal uitkomen? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over het zetten van een tattoo en de voorbereiding van een tattoo.